Sprijin din alte județe pentru sinistrați: Ajutoare pentru vasluieni

Obiectiv Vaslui

Impresionat de situația dificilă a zeci de sate din estul și sud-estul Moldovei, prefectul Timișoarei, Mircea Bacala, a direcționat peste cinci tone de produse alimentare către trei sate izolate din Ivănești. Prefectul județului Vaslui, Levente Csaba Szekely, alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au vegheat la transportarea și depozitarea în siguranță a ajutoarelor.
Un alt transport, cu 11 tone de alimente neperisabile, a fost trimis către județul nostru de Prefectura Sălaj.
Un camion cu 5,5 tone de produse alimentare și de uz gospodăresc trimise de Prefectura Timiș și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a ajuns la locuitorii a trei sate aparținând comunei Ivănești: Cosești, Fundătura Mică și Fundătura Mare. Un rol important l-au avut și reprezentanții Prefecturii Vaslui, alături de pompieri, care au asigurat transportul produselor la destinație.
Ajutorul a fost bine primit, după ce, aproape două săptămâni, oamenii din Fundătura Mare și Fundătura Mică nu s-au putut deplasa decât pe jos și numai până în Cosești pentru a cumpăra alimente.
“Acum se poate intra cu o mașină mică, nu mai sunt probleme. Deși am pus la bătaie toate autovehiculele și tractoarele din dotare, a nins prea mult și, la un moment dat, n-am mai putut face față. Cele trei sate au rămas izolate. Aproximativ 500 de săteni sigur se vor bucura”, a declarat Vasile Novac, primarul comunei Ivănești.
Camionul cu ajutoare a ajuns la Bârlad, unde fusese înființat un punct de colectare de la cetățeni și instituții locale. Un alt punct de colectare a fost organizat la Huși, unde cineva a donat chiar și o sanie!
“M-am întâlnit cu colegul meu de la Timișoara, la bilanț, la București, și m-a întrebat dacă am sate izolate în județ, pentru că în Buzău și Vrancea se trimiseseră foarte multe alimente și era bine să se direcționeze și în alte județe. I-am spus că există sate izolate și la noi, iar eu, împreună cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui, vom veghea ca ajutoarele să ajungă fără probleme la oameni. Am vorbit apoi cu primarul comunei Ivănești, unde știam că sunt două sate izolate, Fundătura Mică și Fundătura Mare, dar și satul Coșești, unde se ajunge greu pe timp de iarnă. În plus, majoritatea oamenilor de aici sunt foarte săraci. Sunt suficiente alimente pentru toți locuitorii și e bine că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat prefectul județului Vaslui, Levente Csaba Szekely.
În fapt, timișorenii au făcut un adevărat tur de forță al omeniei. Pentru satele din Ivănești au fost donate 42 de tipuri de produse alimentare și nealimentare, de la conserve de pește, făină, paste făinoase și ulei, până la detergent, săpun, lenjerie de pat și chibrituri. Întreaga cantitate a fost depozitată în satul Coșești, de unde va fi distribuită.
11 tone de alimente trimise sinistraților din Vaslui
Prefectul județului Sălaj, Alexandru Vegh, a declarat că un transport cu 11 tone de produse
alimentare neperisabile, însemnând făină, ulei, zahăr, conserve, paste făinoase și bidoane cu apă, a fost trimis către județul Vaslui: “Este o campanie inițiată de prefectură cu scopul de a veni în sprijinul sinistraților din județele afectate de fenomenele meteorologice din ultima perioadă. Acest transport de alimente a fost trimis în județul Vaslui”.
Potrivit sursei citate, alimentele au fost donate de cetățeni, agenți economici și instituții din Sălaj. Alte două transporturi, cu 11 tone de alimente, strânse tot în cadrul campaniei organizate de Prefectura Sălaj, au fost trimise, săptămâna trecută, în județul Vaslui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu