Sărăcia închide centrele sociale

Obiectiv Vaslui

Părinții care au copii cu dizabilități și asistenții maternali își pot lua adio de la concediul de odihnă. Pe cele două centre Respiro ale Protecției Copilului, unde familiile își puteau lăsa sub supraveghere specializată micuții, s-a pus zăvorul. Potrivit conducerii Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), salariile proaste din sistemul public și volumul mare de muncă au determinat tot mai mulți angajați din sistem să plece în străinătate.
“Avem o serie de servicii care funcționează la limită sau chiar au fost închise. Centrele Respiro din județ am fost nevoiți să le închidem din cauza lipsei de personal. Până o să putem face angajări, nu mai avem cum să ne descurcăm. În centrele Respiro, aveam șase locuri la Bârlad și opt la Vaslui. Erau centre în care persoanele cu copii cu handicap sau asistenții maternali îi aduceau pentru o scurtă perioadă, cât să își ia un pic de concediu sau, pur și simplu, să se mai recreeze. Acum, nu mai au o astfel de posibilitate deoarece personalul a fost prost plătit și a plecat”, ne-a declarat Ionel Armeanu-Ștefănică, directorul general al DGASPC.
Anul trecut, peste 300 de angajați ai DGASPC au plecat din sistem. Exodul continuă și în acest an, în primele două luni find deja 10 cereri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu