Primarul din Banca, Vasile Vanatoru, se pregateste pentru un al treilea mandat

Obiectiv Vaslui
24.februarie.2012

Incepand cu anul 2004, d-l Vasile Vanatoru a candidat sub sigla PUR si a fost ales de catre cetatenii comunei Banca ca sa le fie primar. In mandatul din 2004-2008 a fost racolat de ciuma PDL-ista, cu toate ca nu a confirmat cu nimic ca ar mai merita inca un mandat, dar locuitorii comunei au fost amagiti cu cate 50 lei de vot si astfel in 2008 a mai castigat un mandat, dar de data aceasta sub sigla PDL si din primul tur avad 56% din voturi. Cand ai bani iti cumperi si voturile!
Zilele trecute am aflat de la consilierul PDL, Gheorghita Guzganu care este si presedintele OTPDL Banca, ca d-l Vasile Vanatoru are pregatiti pentru campania electorala din 2012 in jur de 2 miliarde de lei vechi. Oare pentru a-si cumpara din nou electoratul? Oare de unde a procurat acesti bani? Din fonduri proprii sau de la partidul care il va sustine?
Din surse proprii nu cred, deoarece ar fi trebuit sa aibe un salar de cel putin 5000 Ron lunar in ultimul mandat, pentru a putea strange atatia bani, iar de la partid nu prea as crede.
Aceasta suma, de 2 miliarde de lei vechi, s-ar parea sa fie tot din banii locuitorii comunei deoarece comuna Banca are peste 1000 ha pasune pe care se primesc anual intre 7 si 9 miliarde lei vechi, iar edilul comunei nu stiam pe ce le-a cheltuit.
Tinem sa va precizam ca am fost in comuna Banca pentru a intreba crescatorii de animale cu ce s-a dat pe pajistile lor si am fost surprinsi sa aflam de la unul din consilierii dinsului din partea PDL-ului, care nu a vrut sa-si dea numele ca sa nu fie dat afara, ca d-l Vasile Vanatoru a cumparat in ultimii ani doar 400 saci de ingrasamant pe care i-a distribuit in comuna, doar pentru a le scoate ochii cetatenilor. Daca facem un calcul rapid, acei 400 de saci nu costa mai mult de 32000 lei noi, iar comuna a primit o suma cuprinsa intre 7 si 9 miliarde lei vechi. Restul sumei unde s-a dus? Nimeni din comuna nu stie, dar tinem sa anuntam ca in ceilalti ani nu s-a cumparat nimic din banutii de la APIA, dar facturi exista pentru sumele primite si care nu mai sunt. Facand un calcul siplu aflam ca in comuna Banca, d-l Vasile Vanatoru a facut sa dispara fara a face nicio investitie nu mai mult de 30 miliarde de lei vechi.
Acum intelegem si noi de unde are aproape 2 miliarde de lei vechi, d-l Vasile Vanatoru, pentru campania din acest an.
Am luat interviu la doi dintre consilierii PDL din Banca care si-au pastrat anonimatul si cand au auzit cati bani s-ar  parea ca au fost furati din fondurile pasunilor si-au pus mainile in cap si s-ar parea ca nu-l vor mai sustine in campania care se apropie pe motivul ca d-l primar, Vasile Vanatoru a racolat doi consilieri de la PC si PRM, iar cei doi consilieri ai dansului ar urma sa fie trecuti spre coada listei  mandatul acesta.
Am mers la cate case din Gara Banca pentru a intreba cetatenii cu cine vor vota la primaria comunei si am ramas surprins sa aflu ca in fruntea listei conduce detasat cu peste 40% actualul edil, Vasile Vanatoru.
Daca cetatenii acestei comune nu vor amenda pe actualul primar anul acesta, prin a face o schimbare, tinem sa va anuntam ca banii din aceasta comuna vor merge in alte directii si nu in pasunile si investitiile comunei! Parerea noastra este ca ar trebuie sa se faca o sesizare catre DNA si ANI, dar s-ar parea ca nimeni nu ar avea curaj,  pentru a da in vileag ce se intampla la nivelul comunei. iar voi, dragi cetateni ai comunei banca, luati banii actualului primar si amendati-l la urmatoarele alegeri prin a vota alt candidat, dar nu candidatul PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu