Primăria blochează conturile datornicilor

Obiectiv Vaslui

Vasluienii care au omis să-și acite obligațiile financiare la bugetul local s-au trezit cu conturilo blocate. Cei cu datorii mai vechi au chiar popriri pe venituri ori sechestre pe bunuri.
Sute de vasluieni care au “uitat” să-și achite obligațiile fiscale la bugetul local suportă acum consecințele. Până nu-și achită restanțele, nu-și văd deblocate conturile. Unii dintre ei nu au mai trecut de șapte ani pe la ghișeele primăriei.
“Avem 3.000-4.000 de cetățeni, locuitori ai municipiului Vaslui, care au restanțe la bugetul local. Avem în derulare în jur de 1.500 de angajamente de plată și grafice de eșalonare. Acești 4.000 de contribuabili cumulează datorii în jur de trei milioane de lei”, a declarat Eugen Boț, șeful Serviciului Financiar al Primăriei Vaslui.
Pentru a recupera banii de la datornici, Serviciul Financiar a pus popriri pe veniturile a 400 de vasluieni și a instituit sechestre, în special asupra mijloacelor de transport.
“Avem instituite și popriri asupra disponibilităților bănești. O asemenea poprire se poate întinde pe parcursul a doi-trei ani, în funcție de sumă”, ne-a mai spus Eugen Boț.
Cea mai mare datorie pe care o are de achitat un vasluian către bugetul local este de 10.000 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu