Droguri și arme albe în cluburi: Dărieștii nu s-au cumințit

Obiectiv Vaslui

Vasile Dăriescu a fost prins, în noaptea de Dragobete, într-un club din Vaslui, având asupra sa un cuțit și acte de identitate false. Sub masa la care stătea s-au găsit și droguri. Individul s-a ales cu dosar penal, dar sunt toate șansele să scape cu pedeapsa cea mai ușoară dacă preotul Pârcălabu va pune o vorbă bună, în ceruri și pe pământ, așa cum a făcut și altădată.
Că interlopii umblă înarmați prin Vaslui, nu mai e nicio noutate, surprizător e că sunt prinși de polițiști înainte de a ataca pe cineva.  Vasile Dăriescu a fost prins, în noaptea de Dragobete, la Clubul Rumz din Vaslui, în timpul unei razii a polițiștilor și jandarmilor. Individul era înarmat cu un cuțit și avea doua acte de identitate, pe numele altor persoane. Martorii spun că pe unul dintre ele era fotografia lui. De frica mascaților, Dăriescu a aruncat țigara cu marijuana sub masă, însă nu a aruncat-o prea departe, fiindcă avea de gând să o recupereze dacă polițiștii nu o observau.
“La un bar din municipiul Vaslui a fost identificat un bărbat asupra căruia au fost găsite un cuțit și două acte de identitate pe numele altor persoane. Pentru unul din documente există supiciuni de contrafacere, fapt pentru care va fi dispusă o expertiză criminalistică, pentru a i se stabili autenticitatea. Sub masa la care se afla această persoană, împreună cu alte două, a fost găsită o țigaretă care va fi supusă unei expertize de laborator. În prezent pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port, fără drept, a cuțitului, în locurile și împrejurările în care s-ar putea primejdui viața sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea și liniștea publică” , ne-a declarat Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.
Clanul Dăriescu
Vasile Dăriescu este unul dintre membrii clanului Dăriescu, condamnat la trei ani și nouă luni de închisoare pentru trafic de persoane. Împreună cu fratele său, Mihai Dăriescu, și cu alți doi indivizi, racola fete, apoi le obliga să se prostitueze în țară și în străinătate. El a ieșit din pușcărie, împreună cu fratele său, după trei ani, la sfârșitul lui 2009. Tatăl lor, Mihai Dăriescu, zis Mițu, a fost proprietarul unui club de striptease în Piața Vidin. În acest local, fetele care dansau la bară practicau prostituția. Instruite de patron, fetele încasau banii de la clienți, îi plasau șefului apoi plecau, pentru câteva ore, acolo unde dorea clientul. Condamnat la cinci ani de închisoare pentru proxenetism, Mițu a fost arestat în 2008. A ieșit în iulie 2011 pentru bună purtare.
O parte din arsenalul Dărieștilor
Cuțitul care a fost confiscat de polițiști zilele trecute, va fi depozitat cât de curând în camera de corpuri delicte unde se află numeroase arme albe ale Clanului Dăriescu. De la Vasile Dăriescu a mai fost confiscat un cuțit tip pumnal de 35,5 cm, un obiect tăietor având la unul dintre capete o lamă metalică cu lungimea de 12,5 cm, cu două perechi de gheare situate lateral către mâner, care este sub forma unui cap cu două coarne laterale, îndreptate spre mâner. Tot de la acesta a fost confiscată și o sabie de 43 de cm, trei cuțite de 24,5, 26 și 32 cm, un obiect metalic, cu aspect de halebardă, confecționat artizanal, ce are pe partea centrală o țeavă cu lungimea de 49 cm, un pistol cu electroșocuri, mai multe artificii tip rachetă și petarde. De la fiul cel mic al lui Mițu, Mihai Gabriel Dăriescu, polițiștii au confiscat o secure cu două tăișuri, un pumnal, două obiecte artizanale tip box și un baston telescopic.
Dărieștii au împăcat biserica cu prostituția
Deși s-a ales cu dosar penal, Vasile Dăriescu are toate șansele să scape cu pedeapsa cea mai ușoară dacă Vasile Pârcălabu, preot cu mare trecere în ceruri și pe pământurile vasluiene, va pune o vorbă bună, ca și altădată. Amintim că, în timpul procesului Dărieștilor, preotul Pârcălabu a oferit proxeneților caracterizări de mare evlavie. El a eliberat proxeneților adeverințe potrivit cărora aceștia sunt: “buni creștini”, “milostivi”, “cu frică de Dumnezeu”, “citesc mereu cărți religioase”, “participă la slujbe”, “fac acte de caritate”, iar “conduita fiecăruia este exemplară atât în societate, cât și în familie”.
Cum au reușit Dărieștii să împace biserica și prostituția este greu de spus, cert este preotul a făcut pe dracu-n patru ca să pună o vorbă bună la judecători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu