Primarul de la Banca nu are rival

Stiri Vaslui

Saptamana trecuta, 20-24 februarie 2012, in comuna Banca s-a realizat un sondaj de opinie, cu posibilul castigator al alegerilor la nivel comunal si judetean.
La nivel local inca nu sunt anuntati candidatii partidelor, ci doar se stie ca d-l Vasile Vanatoru va candida pentru al treilea mandat din partea PDL. De la nivel judetean am aflat de la presedintele PP-DD, Viorel Istrate, ca se poarta negocieri si ca duc munca de lamurire cu un posibil candidat la nivel  comunal in persoana prof. Severin Bogdan, dar acesta inca nu a batut palma cu formatiunea abia infiintata deoarece este membru PSD.
Daca alegerile ar avea loc saptamana viitoare in fruntea clasamentului se afla actualul edil, Vasile Vanatoru, din partea PDL cu 36 procente, urmat de cei de la USL, care inca nu si-au anuntat candidatul, ci au trei nominalizari: Bostaca Gavril, Bordeianu Stefan si Bordeianu Ricu, iar cele mai mari sanse avandu-le Bordeianu Ricu cu 27,3 procente, iar pe locul 3 PP-DD, daca formatiunea lui Dan Diaconescu ar bate palma cu Severin Bogdan, ar obtine 25,5 procente. Aceste 3 formatiuni politice se bat la nivel communal. Pe urmatoarele locuri la distanta foarte mare ar urma PRM-ul cu 6,8 procente, PNG-ul cu 1,4 procente si alt candidat cu 3 procente.
Tinem sa va precizam ca mai bine de 60% din populatia comunei Banca nu-l mai vor pe Vasile Vanatoru la conducerea comunei, iar peste 54% nu-l cunosc pe posibilul candidat Severin Bogdan, iar aproape 12% nu sunt hotarati.
Contactandu-l telefonic, la insistentele d-lui Viorel Istrate, pe d-l Severin si transmitandu-i rezultatele sondajului a tinut sa ne precizeze ca nu ar trebui luata in calcul candidatura sa la primaria Banca, deoarece este membru PSD si nu se poate pune cu cei de la PDL si d-l Vanatoru care au un buget de 2 miliarde pentru aceasta campanie, ca vor castiga sigur, sau cu cei de la USL care au in spate Consiliul Judetean: “Eu inca sunt mic fata de d-l Vasile Vanatoru. Putem sa spunem ca este deja castigator in aceasta comuna, dar nu se stie roata se invarte si conform proverbului – buturuga mica rastoarna carul mare! Voi analiza propunerea d-lui Istrate si in scurt timp ii voi da si un raspuns.”
Cei de la USL s-ar parea ca mai au un posibil candidat, dar inca nu este facut public numele acestuia! Domnul Buzatu ne-a marturisit ca acest candidat dorit de cei de la PSD ar avea sanse sa-l detroneze pe actualul primar, Vasile Vanatoru, dar numele lui v,a fi facut in scurt timp. “D-l Vanatoru a batut si la usa noastra, a PSD-ului, dar l-am refuzat, iar acum cauta sprijin din partea celor de la PC.”
La nivel judetean optiunile locuitorilor din comuna Banca se indreapta catre urmatorii candidati: d-l Dumitru Buzatu, prin candidatura sub sigla USL ar putea castiga 32,2 procente, Corneliu Bichinet de la PRM ar castiga 29,4 procente, Dan Marian cu PDL-ul ar lua 19,2 procente, iar Viorel Istrate de la PP-DD ar obtine 16,6 procente. Un alt candidat de la o alta formatiune politica nu ar lua mai mult de 2,6 procente.
In concluzie la Banca consiliul local in urmatorii 4 ani ar fi posibil sa fie alcatuit din membri PDL, USL, PP-DD si PRM.
Acest sondaj s-a realizat pe un esantion de 212 persoane din comuna Banca din cele 11 localitati si are o marja de eroare de +/- 3 %.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu