“Îmi pasă de mine și mă respect”

Obiectiv Vaslui

Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui a fost gazda unei activități culturale în cadrul proiectului educativ “Îmi pasă de mine și mă respect”, derulat în parteneriat cu reprezentanți ai Grupului Sportiv Școlar “Ion Mincu”. Coordonatorii activității, profesoarele Maria-Magdalena Sîrbu și Gabriela Militaru, au propus și desfășurat împreună cu elevii claselor a XI-a o lecție intitulată “Sărbătoarea dragostei la români - Dragobete sau Valentine’s Day?”, concepută ca o dezbatere pe tema importanței celor două sărbători în viața românilor.
S-a urmărit ca, pe parcursul discuțiilor, elevii să cunoască semnificațiile și etimologiile legate de Dragobete și Valentine’s Day, obiceiurile și superstițiile transmise de-a lungul secolelor. Participanții - adolescenți, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai autorităților locale, elevi - au mai fost puși în fața unei provocări, aceea de a dezbate, cu argumente pro sau contra, problema necesității de a sărbători o anumită zi a îndrăgostiților.
Concluziile privitoare la necesitatea cunoașterii, păstrării și respectării tradițiilor autohtone, dar și a acceptării inovațiilor au fost subliniate și de viceprimarul Valeriu Caragață, care a apreciat că tendința tinerilor este mai degrabă de uitare sau ignorare a ceea ce este specific românesc și de deschidere spre tentațiile, deseori pur comerciale, ale Occidentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu